Over het bedrijf

Krabbendam Restauratiewerken bestaat uit een team van (afhankelijk van de werkzaamheden wisselende combinatie van) vakmensen onder de gedreven leiding van Martijn Krabbendam.

Als zoon van een molenaar en eigenaar van een eigen bouw- en restauratiebedrijf stapte Martijn in 1998 in bij het bedrijf dat Tom Krabbendam in 1979 in Woltersum oprichtte onder de naam meubelmakerij FRAM. De locatie van de werkplaats in woltersum werd gekozen vanwege de houtzaagmolen. Daarmee werd de wens om een combinatie tussen ambachtelijk timmerwerk en de liefde voor molens tot een specialiteit te maken vervuld.

Begin 2012 heeft Martijn het bedrijf overgenomen en zet hij de passie voor molens en hout onverminderd voort.

De werkplaats is onlangs verhuist naar Wagenborgen. De voormalige werkplaats in Woltersum is nu in gebruik vergaderaccomodatie onder de naam 'De Nieuwe Werkplaats'.

De kennis van het materiaal, de verwerking daarvan en de drijfveer om het te behalen eindresultaat te maximaliseren zorgen ervoor dat Krabbendam restauratiewerken steeds meer enthousiaste opdrachtgevers heeft.

De uitdaging ligt vooral in het restaureren van bijzondere gebouwen, waaronder met name molens.

Het vak van ambachtelijke timmerman in combinatie met een liefde voor molens en andere monumenten heeft bij het bedrijf geleid tot een gedrevenheid om de rijkdom van het cultureel erfgoed te behouden.